Öğrenci Danışmanlığı ve Oryantasyonu Çalışma Grubu Üyeleri

Öğr. Gör. Arda ÇAKIR Kurumsal İletişim ve Öğrenci Koordinatörü
Öğr. Gör. Melis ÇELİK OK Beşeri Bilimler Fakültesi Temsilcisi
Dr. Öğr. Üyesi Yusuf GÖKKAPLAN Beşeri Bilimler Fakültesi Temsilcisi
Esra SOSUR Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi Bşk.

Öğrenci Danışmanlığı ve Oryantasyonu Çalışma Grubunun Görevleri

1. Öğrencilerin üniversite hayatına ve çevreye uyumunu kolaylaştırmak için çeşitli etkinlikler düzenlemek.
  2. Üniversitenin işleyişi ile ilgili öğrencilere yönelik bir bilgilendirme kılavuzu hazırlamak.
  3. Danışmanlık hizmetleri kapsamında öğrenciye rehberlik yapmak.
  4. İhtiyaç tespitleri için anketler yapmak.
  5. Öğrencilerin akademik gelişimlerine destek olmak amacıyla eğitimler planlamak.

Öğrenci Danışmanlığı ve Oryantasyonu Çalışma Grubunun Çalışmaları

Öğrenci Danışmanlığı ve Oryantasyon Grubu, eğitim-öğretim yılı başında üniversiteye yeni başlayan öğrencilere yapılan bilgilendirme toplantıları ile yıl boyunca devam eden ve tüm öğrencilere verilmekte olan danışmanlık derslerinin veriminin artırılması için çalışmalar yürütmektedir.

Çalışma Grubu üniversitemize yeni başlayan öğrencilere her yıl başında düzenli olarak yapılan bilgilendirme toplantılarının amacına ulaşıp ulaşmadığını tespit etmekte, öğrencilerin üniversite hayatına başlamalarında ilk adım olarak gördüğümüz ve büyük önem verdiğimiz bu toplantıların içeriklerini, zamanlamalarını vb. değerlendirerek sürekli olarak iyileştirmektedir.

Öğrenci Danışmanlığı ve Oryantasyon Grubu, bu hedef doğrultusunda, 2019 -2020 akademik yılında, 333’ü lisans ve 1.350’si ön lisans birinci sınıf öğrencisi olmak üzere 1.683 öğrenciye değerlendirme anketi yapmış ve sonuçları uygulamalara yansıtmak üzere çalışmalar başlamıştır. Öğrencilerin tanıtım toplantılara katılımlarının artırılması,  kurumsal internet sitesinde sıkça sorulan sorular bölümü oluşturulması, bilgilendirme videoları hazırlanması, bilgilendirmelerin danışmanlık derslerinde de devam etmesi uygulamaları; Öğrenci Danışmanlığı ve Oryantasyon Grubunun çalışmalarının sonuçlarıdır.

Öğrenci Danışmanlığı ve Oryantasyon Grubu, halen tüm birinci ve ikinci sınıflarda haftada bir saat olarak gerçekleştirilen danışmanlık derslerinin verimli geçmesini sağlamak üzere de çalışmalar yürütmektedir.  Derslerin verimini ölçmek üzere, 2019 -2020 akademik yılında, 433 lisans, 2.363 ön lisans ve 114 hazırlık sınıfı öğrencisine anket uygulanmış, sonuçlar değerlendirilerek içeriklere yansıtılmıştır.

Öğrenci Danışmanlığı ve Oryantasyonu Çalışma Grubunun 2019-2020 akademik yılı çalışmalarının detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Öğrenci Danışmanlığı ve Oryantasyonu Çalışma Grubunun iç ve dış paydaşlarla gerçekleştirdiği toplantılar:

27.02.2020 tarihli toplantıya ulaşmak için tıklayın.

05.03.2020 tarihli toplantıya ulaşmak için tıklayın.