Sevgili Öğrencilerimiz, Türkiye’mizin Geleceği Aziz Gençlerimiz,

Üniversite yılları bireysel tercihleriniz doğrultusunda farklılaştığınız kendinize yeni beceri ve donanımlar kattığınız, hayattaki hedefinizi belirlediğiniz ve o hedefe ulaşma planınızı tasarlayarak hayata geçirdiğiniz dönemdir. Bu dönemde sadece derslerinizin yükümlülüklerini yerine getirmeniz yetmez.

Bundan sonraki hayatınıza üniversitede geçirdiğiniz yıllar şekil verecek. Biz bu heyecanlı dönemde her aşamada yanınızda olacağız ancak sizlerden de katılımcılık, sorumluluk ve başarı bekliyoruz.

Akademik beceri, yabancı dil gelişimi, kariyer planlama desteği, kişisel gelişim eğitimleri, akran destekleri ve niceleri  bizimle geçirdiğiniz yılları verimli geçirmeniz için planlandı. Siz yeter ki talep edin.

İlave talepleriniz için, lütfen Öğrenme ve Öğretmeyi Geliştirme Komisyonuna (ogek@kapadokya.edu.tr) başvurabilirsiniz.

Üniversite hayatını kolaylaştıracak tüm bilgiler.

Kampüs yaşamı ve akademik süreçler hakkında rehber videolar.

Derslerinizi planlamak için en son güncellemeler.

Bilgi ve Destek Yönetim Sistemleri

Yetişkin hayatının başlangıcı, kimileri için aileden ilk ayrılış, kendi başına ayakta durma, haklarını ve sorumluluklarını idrak etme dönemi…

Bir Bilene Sor; Üniversitemize yeni başlayan öğrencilerin, bilmediklerini tecrübeli öğrencilere sordukları, öğrencinin öğrenciye yol gösterdiği bir oryantasyon programıdır. 

Akran Desteği Sistemi, üniversitemiz öğrencilerinin okudukları bölüm/programda hâkim oldukları ders veya konularda desteğe ihtiyaç duyan akranlarına akademik destek vermelerini organize eden bir sistemdir.

Haberler & Etkinlikler

Sıkça Sorulan Sorular

Kapadokya Üniversitesinde kredili ders alma sistemi uygulanmaktadır.

Öğrenciler akademik yılın başında alacakları dersleri kendileri seçer ve bu derslere internet üzerinden kaydolurlar.

Okul kaydından sonra ders kayıtları da, akademik takvimde belirlenen tarihler arasında yapılmalıdır. Öğrenci İşleri Otomasyonundan yapılan ders kaydı, öğrenci danışmanlarının onayı ile kesinlik kazanmaktadır.

Sömestir programlarında dört, trimestir programlarında altı dönemde tüm derslerini başarıyla tamamlayan, en az 120 AKTS alan, zorunlu stajını tamamlayan ve yeterli etkinlik puanı toplayan ön lisans öğrencileri mezun olmaya hak kazanır.

Lisans programlarında sömestr programlarında sekiz, trimestir programlarında on iki dönemde tüm derslerini tamamlayarak en az 240 AKTS alan, zorunlu stajını tamamlayan ve yeterli etkinlik puanı toplayan lisans öğrencileri mezun olmaya hak kazanır.

Uzaktan tezsiz yüksek lisans programında en az 90 AKTS alan; örgün tezli yüksek lisansta ise en az 120 AKTS alarak yüksek lisans tezini başarıyla savunan öğrenciler mezun olmaya hak kazanır.

 

AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarını alan öğrenciler ilgili derslerden şartsız olarak geçerler. Ayrıca kurul kararları ile bazı dersler için “DC” ve “DD” ders notları başarısız sayılabilir. Yabancı dil dersleri ile iş başında eğitime dayalı uygulama derslerinden başarılı sayılmak için mutlaka “CC” ve daha üzeri bir not almış olmak gerekir.

FF ve FD harf notlarını alan öğrenciler ilgili dersleri tekrar almak zorundadır. Bu derslerin sadece sınavlarına girmek yeterlidir fakat “FZ” harf notu olan derslere devam etmek mecburidir.

DD ve DC harf notları koşullu başarılı notlardır. Koşullu başarılı nota sahip olunan dersler sonraki akademik dönemlerde not yükseltmek için yeniden alınabilir. Mezuniyet için not ortalamasının 2.0 olması gerektiğinden not değerleri 2.0’ın altında olan koşullu başarılı derslerin mezuniyeti riske attığı unutulmamalıdır.

 

Bir öğrencinin kayıtlı olduğu programda yarıyıl için gösterilen derslerin, o yarıyıldaki kredileri toplamı öğrencinin normal ders yüküdür. Yılda iki dönem (sömestir) eğitim-öğretim yapan programlarda normal ders yükü 30 AKTS, yılda üç dönem (trimestir) eğitim-öğretim yapan programlarda ders yükü 20 AKTS’dir. Dönem ve genel not ortalamalarına bağlı olarak 2. dönemden itibaren öğrencinin alabileceği toplam kredi, yani ders yükü değişebilir. Bu konuda daha fazla bilgi için “Ön lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği” okunmalıdır.

Azami Ders Yükü Hesabı

 Sömestir (yılda iki dönem)
Programlar
Trimestir (yılda Üç dönem)
Programlar
Not OrtalamasıDers Yükü
(AKTS)
Azami Ders Yükü (AKTS)Ders Yükü
(AKTS)
Azami Ders Yükü (AKTS)
Yeni Kayıtlı30452030
2.00 ve yukarı30452030
1.00-1.9930342023
1.00′ ın altı23231515

Her öğrencinin kayıtlı olduğu programda almakla yükümlü olduğu derslerdir.

 

Scroll to Top