ÖGEK Komisyonu uhdesinde düzenlenen hizmet içi eğitimler Açık Bilim – Açık Erişim Eğitimi ile devam ediyor. Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğr. Gör. Rafet Orçun Madran tarafından verilecek eğitim, 26 Mayıs 2022 Perşembe günü 9.30-12.00 saatleri arasında Microsoft Teams üzerinden gerçekleştirilecektir.  Tüm akademisyenlerimizin katılımı beklenmektedir.

EĞİTİM PROGRAMI
09.30 – 10.15 Açık Bilim Ekosistemi

“Açık” kavramına genel bir giriş yapılması; açık bilim ve açık bilim ekosistemini oluşturan açık erişim, açık veri, açık kaynak kod, açık lisans, açık eğitim vb. bileşenlerin örneklendirilmesi.

10.25 – 11.10 Açık Akademik Yayıncılık Süreçleri

Açık erişim yayıncılık süreçlerine genel bir giriş yapılması, açık erişimli bilimsel dergilerde yayın yapma ve açık erişimli bir yayın platformu oluşturma ilkelerinin örneklerle anlatılması.

11.20 – 12.00 Araştırma Verilerinin Yönetimi

Bilimsel projelerde araştırma verilerinin yönetimi ile ilgili süreçlere genel bir giriş yapılması; verilerin depolanması, paylaşıma açılması, yeniden kullanılması vb. alt süreçlerin örneklerle anlatılması.

Eğitime katılmak için tıklayınız.