ÖGEK Komisyonu uhdesinde düzenlenen hizmet içi eğitimler Akademik Yayın Süreci ve Etik Eğitimi ile devam ediyor. Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Zehra Taşkın tarafından verilecek eğitim, 19 Mart 2022 Cumartesi günü 9.00-13.00 saatleri arasında Microsoft Teams üzerinden gerçekleştirilecek. Bu eğitim ile öğretim elemanlarımızın bilimsel çalışmalarını yayına dönüştürme süreci ve bu konudaki etik ilkeler ele alınacak. Tüm hocalarımızın katılımı beklenmektedir.

Eğitim İçeriği

Bilim iletişimi ve bilimsel iletişim süreçlerinde dikkat edilmesi gereken unsurlar:

• Bilimin toplumu bilgilendirme misyonu
  • Araştırma yaparken dikkat edilmesi gereken unsurlar (kaynak gösterme, etik kurallar, araştırmanın raporlanması vb.)
  • Yazma ve yayınlama sürecinde dikkat edilmesi gereken unsurlar (yayına uygun dergi seçimi, yağmacı dergi ve yayıncılardan kaçınma, yağmacı dergi kriterleri vb.)

Araştırma performansının değerlendirilmesi için kullanılan ölçev ve teknikler

• Araştırma performansı değerlendirmelerinde araştırmacıların dikkat etmesi gereken unsurlar
  • Araştırma performansı değerlendirmelerinde karar vericilerin (hakem, editör, jüri üyesi) dikkat etmesi gereken unsurlar
  • Temel terimler, uygulamalar vb. (h-index, etki faktörü, disiplinlerarası uygulamalar).

Eğitime katılmak için tıklayınız.